Skip to main content

hvalpe fritlagt 640x480

Tilmeld dig og få del i dyrlægernes egen viden omkring trivsel, forebyggelse og behandling.

KatteogHunde.dk hjælper dig med viden og håndtering af livets 3 forskellige sundhedsområder:

Sund og rask

Mere end 99% og gerne 100% af dit kæledyrs liv skulle gerne være i denne kategori. Denne del af dyrets liv er det gode liv, hvor han/hun er sund og rask. Men det er også her, hvor du gennem kæledyrets håndtering, miljø og opdragelse kan forebygge. Her kan du selv hjælpe med at undgå en stor del af de risikoer og problemer, som kan medføre behov for dyrlægehjælp. Det er her, hvor du som dyreejer er i centrum og er med til selv at påvirke og forme dit kæledyrs ve og vel.

Eksempler:

  • Hvordan børster jeg tænder på min hund?
  • Hvor meget mad skal jeg give min indekat?
  • Hvilket foder er bedst og er der overhovedet forskel?
  • Hvordan klipper jeg kløer på min kat eller hund?
  • Hvordan kan jeg hjælpe hvis min hund har dårlig mave?

Dyrlægehjælp

De fleste kæledyrsejere vil på et eller andet tidspunkt få brug for dyrlægehjælp, men forhåbentlig er det kun en lille del af dyret liv, der går med dyrlægebesøg. Det kan være i forbindelse med f.eks. vaccinationer eller andre forebyggende tiltag. hvor der ikke er en akut sygdom, men hvor der er god tid til at planlægge. Det kan også udover forebyggelse, være deciderede behandlinger. Her har du mulighed for at få indflydelse på, hvornår og hvordan dit kæledyr skal behandles. Hvilke forebyggende behandlinger skal du vælge og hvordan forholder du dig til forebyggelse og sygdom?

Eksempler:

  • Skal jeg få kastreret min hund?
  • Skal jeg få lavet tandrens på min kat?
  • Hvor ofte skal jeg få mit kæledyr vaccineret?
  • Er der sammenhæng mellem pris og kvalitet hos dyrlægen?
  • Behøves jeg at få fjernet knuden på min hund?
  • Bør jeg altid vælge den løsning som dyrlægen anbefaler?

Akut dyrlægehjælp

For at sige det rent ud, så er det her hvor lokummet brænder!. Forhåbentlig ender du aldrig her med dit kæledyr, men hvis det sker, så er det her, hvor det kan være et spørgsmål mellem liv og død. Ofte bliver man stillet overfor at skulle træffe ubehagelige beslutninger på meget kort tid, og her er man ofte fuldstændig uforberedt.

Eksempler:

  • Hvad gør jeg hvis min hund blive syg lørdag aften?
  • Er det ok at vælge aflivning?
  • Hvilken løsning vil være mest dyreværnsmæssigt rigtigt at vælge?
  • Hvor dyrt er det at gå til dyrlæge i vagten?
  • Er det en god ide at tegne en sygeforsikring?
OM RUBEN SØRENSEN OG KATTEOGHUNDE.DK

Igennem mine mere end 10 år som dyrlæge er en af de ting, der har frustreret mig, det tidspres, jeg ofte oplevede. Du har sikkert været ved en dyrlæge og selv oplevet, at de fleste konsultationer typisk kun varer mellem 15 til 20 minutter. Men hvis kæledyret skal have muligheden for lige at vænne sig lidt til situationen, inden man smider det op på et bord, og man derudover giver sig tid til at lave sin undersøgelse på en måde, hvor man prøver at minimere det stress, som dyret udsættes for, og efterfølgende ønsker at give en god og fyldestgørende information til kæledyrsejeren, ja så kan man som dyrlæge ofte føle sig presset.

Ud over at give kæledyret ekstra tid, så er en anden vigtig ting, at give klienten tid til at fortælle og udtrykke sine egne holdninger, behov og forventninger i forbindelse med et dyrlægebesøg. Det er der desværre mange dyrlæger, som glemmer. Hver kæledyrsejer har sin egen holdning til dyrevelfærd, og sin egen forestilling om, hvad der er rigtigt og forkert. Hvad der får dem til at vælge og fravælge, skal man som dyrlæge ikke forsøge at gætte sig til. Derudover giver de økonomiske aspekter en ekstra dimension og gemmer på ligeså mange holdninger, som der er kæledyrsejere. Mange konflikter mellem dyrlæger og kæledyrsejere kunne undgås, ved at bruge mere tid og være mere præcis i sin kommunikation, ikke mindst af priser og risiko for uforudsete udgifter.

Så hvordan kan du få hjælp til de problemer og udfordringer som ofte forekommer, og som mange gange kan undgås eller håndteres bedre? For selvom dyrlægearbejdet for dyrlægen kan være meget varierende og spændende, så er der vel ingen kæledyrsejere, der ønsker at skulle til dyrlægen, det er mere af nød end af lyst. Bør vi ikke altid prioritere forebyggelse frem for behandling, hvor det kan lade sig gøre? Derfor handler det om viden og forståelse og give hjælp til selvhjælp, så kæledyrsejere kan være forberedte og forebyggende og derigennem minimere risikoen for, at der er behov for dyrlægehjælp…..   det er hvad KatteogHunde.dk handler om.

hvalpe fritlagt