Skip to main content

Har du en charmerende klovn i for stort tøj?

By 11. juli 2014september 15th, 2015Blog, Dyrevelfærd, Etik, Hund

Ud over saglig oplysning er der også brug for en holdningsbearbejdning, der kan få mennesker til at se en fladnæset hund med åndedrætsproblemer som en syg stakkel snarere end som en charmerende følgesvend eller se en hund med masser af folder i huden som en potentiel bærer af alvorlige hudproblemer snarere end som en charmerende klovn i for stort tøj.

Citat fra Dyrevelfærdsrapport 2014

Dette bør læses af alle som har noget som helst at gøre med hunde og katte!!

Videncenter for Dyrevelfærd som hører under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har lige udgivet deres 2014 rapport om dyrevelfærd i Danmark. Rapporten omhandler udover grise og køer også avl af hunde og katte. Du kan her læse afsnittet omhandlende hunde- og katteavl i Danmark.

Alle som har med avl, køb og salg af hunde og katte eller bare kæledyrsejere bør læse denne rapport. Vi har alle et medansvar for at avle sunde og raske dyr, både dem som avler, men bestemt også dem som køber dyrene.

Rapporten er let læselig, kun på 10 sider og indeholder bl.a. nogle meget interessante og opsigtsvækkende billeder af schæferhundens udvikling de sidste 100 år.

KLIK PÅ LINKET HERUNDER FOR AT LÆSE RAPPORTEN (pdf-fil, åbner i et nyt vindue)

Uddrag af Dyrevelfærdsrapport_2014

Skærmbillede 2014-07-11 kl. 09.37.37

One Comment